Κοινά Συμπτώματα Της Ουρικής Αρθρίτιδας

Σκίτσο με ανθρώπους που κρατάνε μπαλόνιαΟξεία ουρική αρθρίτιδα

Μια οξεία επίθεση ουρικής αρθρίτιδας είναι συχνά τόσο χαρακτηριστική ώστε η διάγνωση είναι προφανής. Η έναρξη είναι συχνά εξαιρετικά γρήγορη και μπορεί να φτάσει τα χειρότερα μέσα σε μια ώρα ή δύο. Ένα προφανές σύμπτωμα αρθρικής αρθρίτιδας είναι τα τοπικά σημάδια φλεγμονής με τη μορφή πόνου, οίδημα, ερυθρότητα και τρυφερότητα. Ο μανδύας του ποδιού εμπλέκεται στις μισές από τις πρώτες επιθέσεις. Το 99% των πρώτων επιθέσεων περιλαμβάνει μόνο μία άρθρωση και συνήθως είναι μια περιφερειακή (απομακρυσμένη) άρθρωση, όπως αυτές των ποδιών και των ποδιών.

Η διάρκεια της επίθεσης εξαρτάται από τη σοβαρότητα της, με μια ήπια επίθεση να καθιζάνει σε λίγες μέρες, αλλά μια σοβαρή επίθεση να επιμένει για αρκετές εβδομάδες. Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων από την αρχή της επίθεσης συχνά θα μειώσει τη διάρκεια της. Καθώς η επίθεση υποχωρεί, η άρθρωση σταδιακά επιστρέφει τελείως στην κανονική της κατάσταση και εμφανίζεται μια πλήρη ύφεση της φλεγμονής των αρθρώσεων – πολύ χαρακτηριστική των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας.

σκίτσοΕπαναλαμβανόμενη οξεία ουρική αρθρίτιδα

Μετά την αρχική οξεία προσβολή της ουρικής αρθρίτιδας, είναι πιθανό να εμφανιστούν περαιτέρω προσβολές, συνήθως μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συμπτώματα. Η δεύτερη επίθεση δεν μπορεί να συμβεί για ένα από τα δύο έτη, αλλά σχεδόν βέβαια θα συμβεί εάν συνεχιστούν οι αιτιολογικοί παράγοντες. Οι επαναλήψεις μπορεί να περιλαμβάνουν είτε την ίδια διαφορετική άρθρωση. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα συμπτώματα αρθρικής αρθρίτιδας είναι παρόμοια με την οξεία προσβολή της ουρικής αρθρίτιδας, όπως ξαφνική εμφάνιση και τοπική φλεγμονή των αρθρώσεων. Μετά την καθίζηση, είναι και πάλι πιθανή η επίθεση, αλλά το διάστημα μεταξύ των επιθέσεων συνήθως μειώνεται καθώς εμφανίζονται πιο οξείες επιθέσεις. Άλλα κοινά συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο άκρο του αγκώνα ανάμεσα στους τένοντες γύρω από το γόνατο ή στον τένοντα του Αχίλλειου (πίσω από το τακούνι).

Χρόνια ουρική αρθρίτιδα

Καθώς εμφανίζονται περισσότερες επιθέσεις οξείας ουρικής αρθρίτιδας, η ύφεση είναι πιθανόν να είναι ελλιπής. Σε αυτό το στάδιο, θα παρατηρηθούν τα ακόλουθα κοινά συμπτώματα – οι εναποθέσεις κρυστάλλων ουρατών εντός των αρθρώσεων είναι πιθανό να βλάψουν την επένδυση χόνδρου των αρθρώσεων, να παρεμποδίσουν τη λειτουργία των αρθρώσεων και να ελαχιστοποιήσουν την ευκαιρία για επισκευή μεταξύ οξειών επιθέσεων.

Μέχρι αυτή την περίοδο, ο ασθενής μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση επαναλαμβανόμενων οξειών επιθέσεων με πολύ λίγες παρεμποδίσεις. Σε μια τέτοια κατάσταση, η φλεγμονή μπορεί να ελέγχεται μόνο με τη συνεχή κατανάλωση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων που περιορίζουν την απόκριση των φλεγμονωδών κυττάρων στους κρυστάλλους. Παρόλο που αυτό μπορεί να ελέγξει κάποια συμπτώματα του κοινού, παραμένει ο κίνδυνος μιας εξαιρετικά σοβαρής επίθεσης που περιλαμβάνει πολλούς αρθρώσεις (πολυαρθρική ουρική αρθρίτιδα) εκτός αν υποστεί την αιτία της επίθεσης.

Σχετικά Με Την Προστατίτιδα

Η προστατίτιδα είναι μια πάθηση που επηρεάζει τον αδένα του προστάτη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της πυέλου των ανδρών. Μπορεί να προκαλέσει μια σειρά συμπτωμάτων, όπως πόνο ή δυσφορία στην περιοχή της πυέλου, δυσκολία στην ούρηση και συχνές ορμές για ούρηση. Το κύριο σύμπτωμα της προστατίτιδας που πρέπει να αναζητήσετε είναι ο πόνος ή η ενόχληση στην περιοχή της πυέλου.

Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να κυμαίνεται από ήπιο έως σοβαρό και μπορεί να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως δυσκολία στην ούρηση ή συχνές ορμές για ούρηση. Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια, ώστε ο γιατρός σας να μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει σωστά την κατάστασή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *