Αποτρίχωση Με Ζεστό Κερί Στο Σπίτι – Αρχίσετε Να Εξοικονομείτε

Ο αγώνας για τη διατήρηση των ανεπιθύμητων μαλλιών τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών δεν είναι ξένος για εμάς. Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε την καθημερινή μάχη για να κρατήσουμε τα ανεπιθύμητα μαλλιά μακριά από το σώμα μας. 

Το καλό είναι ότι και οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν πολλές επιλογές για να διαλέξουν. Ορισμένες μέθοδοι είναι πιο επώδυνες από άλλες, αλλά οι περισσότερες από τις μεθόδους δεν είναι μόνιμες.

Όσον αφορά την αποτρίχωση, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, για παράδειγμα πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε; 

Επειδή το ζεστό κερί προσφέρει τη μακροχρόνια λύση που είναι λιγότερο δαπανηρή από την ηλεκτρόλυση, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αυτόν τον τύπο απομάκρυνσης, στην πραγματικότητα η αποτρίχωση με ζεστό κερί είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αφαίρεσης ανεπιθύμητων μαλλιών, παρόλο που είναι αρκετά επώδυνη.

Η αποτρίχωση με ζεστό κερί μπορεί να γίνει στο σπίτι ή μπορείτε να το κάνετε επαγγελματικά σε ένα σαλόνι. Υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις που ειδικεύονται αποκλειστικά στην αποτρίχωση, αλλά και πάλι, μπορεί να γίνει ακριβό. 

Εφαρμογή Ζεστού Κεριού Στα Μαλλιά

Η αποτρίχωση με ζεστό κερί γίνεται με την εφαρμογή ζεστού κεριού στα μαλλιά και μια λωρίδα υφάσματος εφαρμόζεται στο κερί. Καθώς το κερί κρυώνει η λωρίδα στη συνέχεια σκίζεται από το σώμα ενάντια στην ανάπτυξη των μαλλιών και τα μαλλιά αφαιρούνται από τη ρίζα. 

Αυτή η ίδια διαδικασία ζεστού κεριού ή κρύου κεριού μπορεί να γίνει στο σπίτι, αλλά ένα άτομο μπορεί να χρειαστεί κάποια πρακτική προτού να αφαιρέσει εντελώς τα μαλλιά από δύσκολες περιοχές.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κιτ αποτρίχωσης με ζεστό κερί που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει στο σπίτι. Κυμαίνονται από απλές πλαστικές λωρίδες που τρίβονται έως ότου θερμανθούν έως κεριά που είναι μικροκυμάτων. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε κερί, ζεστό ή κρύο, είναι συνετό να ακολουθείτε ορισμένες γενικές οδηγίες φροντίδας του δέρματος. 

Ερυθρότητα Και Πρήξιμο

Ενώ μπορεί να συμβεί προσωρινή ερυθρότητα και πρήξιμο, για να μειωθεί η πιθανότητα μακροχρόνιου ερεθισμού ή / και ουλών, η περιοχή που θα είναι κερωμένη πρέπει πρώτα να απολεπιστεί και να καθαριστεί σχολαστικά.

Κατά την εφαρμογή του κεριού, εφαρμόστε πάντα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των μαλλιών και όταν τραβάτε τη λωρίδα τραβήξτε πάντα προς την αντίθετη κατεύθυνση της ανάπτυξης των μαλλιών και προσπαθήστε να τραβήξετε όσο πιο γρήγορα και ομοιόμορφα γίνεται για να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα αποτρίχωσης. 

Το δέρμα πρέπει να αφεθεί μόνο του για 24 ώρες πριν από την αποτρίχωση τρίχας που δεν τραβήχτηκαν κατά την πρώτη συνεδρία αποτρίχωσης. Μετά την αποτρίχωση, πρέπει να εφαρμόσετε λοσιόν επιδιόρθωσης δέρματος, ενυδατική κρέμα και λοσιόν μετά την αποτρίχωση. Και η καθημερινή καλή υγιεινή είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προετοιμαστείτε για την επόμενη συνεδρία αποτρίχωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *