Ακολουθήστε 3 Τρόπους Για Καλύτερο Ύπνο

Συμβουλές για να σας βοηθήσουν να πάρετε τον καλύτερο ύπνο και να ξυπνήσετε ανανεωμένοι και ενεργοποιημένοι.

Πολύ συχνά το ξυπνητήρι σβήνει και φαίνεται ότι είστε εξίσου κουρασμένοι όσο όταν βάζετε. Ίσως να πετάξετε και να γυρίσετε όλη τη νύχτα ή να κοιτάξετε στο ταβάνι προσπαθώντας να κοιμηθείτε. Ίσως έχετε κοιμηθεί, αλλά δεν αισθάνεστε πραγματικά ξεκούραστοι. Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, υπάρχουν τρόποι για να βοηθήσετε να βελτιώσετε τον ύπνο σας.

Αν ξυπνήσετε κουρασμένοι, δύσκαμπτοι ή επώδυνοι, η μέρα μπροστά μπορεί να μην είναι τόσο παραγωγική και ευτυχισμένη όσο θα κάνατε αν γινόταν καλύτερος ύπνος. Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

3-tropoi-gia-kalitero-ypnoΤο σώμα σας πρέπει να έχει επαρκή ύπνο για να ξεκουραστεί και να αναζωογονηθεί από τα γεγονότα της ημέρας.

Χωρίς τον ύπνο, η δουλειά σας, οι σχέσεις σας και ακόμα και ο χρόνος που παίζετε μπορεί να υποφέρουν. Είναι δύσκολο να δώσεις το καλύτερο σε ό, τι κάνεις αν δεν αισθάνεσαι ξεκούραστος και συναγερμός. Η διόρθωση των κακών συνηθειών ύπνου και η βελτίωση του ύπνου θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας εργασιών σας.

Το πρώτο βήμα για τον καλύτερο ύπνο είναι να αξιολογήσετε το σημερινό σας στρώμα.

Ένα φθαρμένο ή κακώς σχεδιασμένο στρώμα μπορεί να είναι καταστροφικό για την υγεία σας. Οποιοσδήποτε στρώμα θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερός ώστε να παρέχει την κατάλληλη στήριξη και να ακουμπάει άνετα το σώμα σας άνετα.

Ένας τύπος στρώματος που έχει λάβει καλή επισκόπηση είναι ένα Pedic. Αρχικά αναπτύχθηκαν για τη NASA, τα στρώματα Pedic χρησιμοποιούν τη θερμότητα και τη μάζα του σώματός σας για να διαμορφώσουν τον εαυτό τους στο περίγραμμα της σπονδυλικής σας στήλης. Τα σημεία πίεσης που βρίσκονται στα τυπικά στρώματα ελατηρίων και σπειρών εξαφανίζονται. Το στρώμα κατανέμει το βάρος ομοιόμορφα και έτσι σας παρέχει πλήρη άνεση στο σώμα. Το αποτέλεσμα δεν είναι πόνος και πόνος και καλύτερος ύπνος κάθε βράδυ.

GiogaΟ δεύτερος τρόπος για να έχετε καλύτερο ύπνο

Αποφύγετε δραστηριότητες που καταλαμβάνουν το μυαλό σας πριν από τον ύπνο. Προσπαθήστε να αποκτήσετε το μυαλό σας ελεύθερο και ειρηνικό προτού να χαλαρώσετε. Μία τεχνική που βοηθά στην εκκαθάριση του μυαλού είναι να ξαπλώνει και να παίρνει αρκετές αργές βαθιά ελεγχόμενες αναπνοές. Επιλέξτε έναν αριθμό όπως 15 ή 20. Μετρήστε κάθε βαθιά αναπνοή καθώς εισπνέετε και εκπνέετε αργά. Το μυστικό εδώ είναι ότι το μυαλό σας επικεντρώνεται στην καταμέτρηση των αναπνοών και έτσι το μυαλό σας ξεφεύγει από άλλα πράγματα.

Η τρίτη συμβουλή για καλύτερο ύπνο

Αποφύγετε το υψηλό επίπεδο ή την έντονη δραστηριότητα αμέσως πριν από το κρεβάτι. Η άσκηση ακριβώς πριν από το κρεβάτι μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιο. Κάνετε κάτι που είναι πολύ χαλαρωτικό και χωρίς άγχος για περίπου μία ώρα πριν από τον ύπνο. Αυτό επιτρέπει στους μυς σας να χαλαρώσουν και να προετοιμαστούν για καλύτερο ύπνο. Το ελαφρύ τέντωμα συνιστάται για να βοηθήσει τους μύες σας να επιμηκύνουν και να χαλαρώσουν.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι απλά αντικαθιστώντας το στρώμα τους δημιουργεί έναν καλύτερο ύπνο. Προσθέστε τις άλλες δύο συμβουλές και θα αναβληθείτε σύντομα. Θα ξυπνήσετε και θα είστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *