Ποιο Είναι Το Κύριο Σύμπτωμα Προστατίτιδας Που Πρέπει Να Αναζητήσω;

Με τόσα πολλά πράγματα να απασχολούν τη ζωή, όπως η εργασία, οι οικονομικές πιέσεις και τα οικογενειακά ζητήματα, είναι άραγε περίεργο που οι άνδρες τείνουν να παραβλέπουν ή να παραμελούν την υγεία τους;

Ποιο Είναι Το Κύριο Σύμπτωμα Προστατίτιδας Που Πρέπει Να Αναζητήσω;

Ρωτήστε οποιονδήποτε γιατρό και θα συμφωνήσει ότι οι άνδρες πολύ συχνά βάζουν την υγεία τους σε δεύτερη μοίρα, επειδή είναι πολύ απασχολημένοι με άλλα πράγματα. Και, σε αντίθεση με τις γυναίκες, υπάρχει η κοινωνική προσδοκία ότι οι λεγόμενοι “αληθινοί” άνδρες δεν παραπονιούνται για τα προβλήματα υγείας.

Όσο γελοίο και δυνητικά απειλητικό για τη ζωή κι αν είναι, υπάρχει ακόμα ένας άγραφος κώδικας μεταξύ των ανδρών που τους επιβάλλει να αγνοούν τα προβλήματα υγείας, προκειμένου να είναι στωικοί και σκληροί. Και μόνο το να πείσουμε τους άνδρες να παρακολουθούν τακτικά τους ελέγχους υγείας μπορεί να είναι μια μεγάλη μάχη.

Υγεία Του Προστάτη

Δεδομένου ότι οι άνδρες είναι τόσο απρόθυμοι για τη γενική τους υγεία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ακόμη πιο δύσκολο να τους πείσετε να επικοινωνήσουν προβλήματα που αφορούν τις ιδιωτικές τους περιοχές! Αναφέρετε τη φράση “υγεία του προστάτη” στους περισσότερους άνδρες και θα τρέξουν ένα μίλι μακριά!

Πέρα από τα αστεία όμως, η συνολική υγεία και ευεξία των ανδρών εξαρτάται από την κατάσταση των σεξουαλικών τους οργάνων. Τα πράγματα πάνω και κάτω από τη ζώνη πρέπει να λειτουργούν σωστά για να είναι η ζωή ευχάριστη και ικανοποιητική!

Ένα πολύ δυσάρεστο πρόβλημα που μπορεί να πλήξει τους άνδρες είναι η προστατίτιδα. Με λίγα λόγια, η προστατίτιδα είναι κάθε είδους φλεγμονή του αδένα του προστάτη. Πολλοί άνδρες δεν γνωρίζουν πολλά για τον προστάτη αδένα. Πράγματι, γενικά οι άνδρες δεν σκέφτονται καθόλου για τον προστάτη τους μέχρι να συμβεί κάτι κακό! Μπορεί να σας σοκάρει, αλλά ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η προστατίτιδα μπορεί να ευθύνεται για το ένα τέταρτο των επισκέψεων στο γιατρό από άνδρες που υποφέρουν από γεννητικά ή ουροποιητικά ενοχλήματα!

Ο ίδιος ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού. Βρίσκεται στη βάση της ουροδόχου κύστης και περιβάλλει την ουρήθρα σας. Δεδομένου ότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην ουρήθρα σας (ο σωλήνας που μεταφέρει τα ούρα μεταξύ της ουροδόχου κύστης και του πέους σας), εάν ο προστάτης αδένας αλλάξει σε μέγεθος ή σχήμα, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ικανότητά σας να περνάτε τα ούρα.

Η ουρική αρθρίτιδα είναι ένας τύπος φλεγμονώδους αρθρίτιδας που μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, οίδημα και φλεγμονή στις αρθρώσεις. Προκαλείται από τη συσσώρευση κρυστάλλων ουρικού οξέος στο υγρό της άρθρωσης.

Τα κοινά συμπτώματα της ουρικής αρθρίτιδας περιλαμβάνουν ερυθρότητα, ζεστασιά και ευαισθησία γύρω από την πληγείσα περιοχή, καθώς και παλλόμενο πόνο και δυσκαμψία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να υπάρχει πρήξιμο και δυσκολία στην κίνηση της άρθρωσης. Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια για να λάβετε μια σωστή διάγνωση και σχέδιο θεραπείας για την κατάστασή σας.

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια επώδυνη κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες διαθέσιμες για να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζονται με αυτήν την πάθηση. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για την ουρική αρθρίτιδα και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας. Θα συζητήσουμε επίσης τη σημασία των αλλαγών στον τρόπο ζωής και των διατροφικών τροποποιήσεων στη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας.

Συμπτώματα Προστατίτιδας

Και πράγματι το σύμπτωμα προστατίτιδας που μπορεί να δείτε είναι ο πόνος κατά την ούρηση ή την εκσπερμάτιση. Η φλεγμονή του προστάτη αδένα μπορεί επίσης να ασκήσει πίεση στο ορθό σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη δυσφορία κατά τις κινήσεις του εντέρου, καθώς και σε γενικό πόνο στην πλάτη και τη λεκάνη. Οι άνδρες με σύμπτωμα προστατίτιδας μπορεί επίσης να παρουσιάσουν ρίγη, “συχνουρία” (η συνεχής ούρηση ακόμη και όταν υπάρχει λίγο ή καθόλου υγρό προς πέρασμα)- πυρετό και πόνους, ιδίως στο κάτω μέρος του σώματος και στην περιοχή της πυέλου.

Ενώ υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με το τι προκαλεί την προστατίτιδα, ένα πράγμα στο οποίο συμφωνεί η ιατρική κοινότητα είναι ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που οι άνδρες δεν θα έπρεπε να υπομένουν. Και καθώς υπάρχουν διάφορες μορφές τύπων συμπτωμάτων προστατίτιδας (δηλαδή οξεία ή βακτηριακή προστατίτιδα- χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα- σύνδρομο χρόνιου πυελικού πόνου ή ασυμπτωματική φλεγμονώδης προστατίτιδα) θα πρέπει να διερευνήσετε όλες τις πιθανότητες.

Η δυσφορία στην περιοχή της πυέλου σας ή ο πόνος κατά την ούρηση θα μπορούσε να υποδηλώνει οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις. Η θεραπεία της προστατίτιδας θα εξαρτηθεί από τον συγκεκριμένο τύπο που παρουσιάζει ο ασθενής και σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η λήψη μιας σειράς αντιβιοτικών. Έτσι, το μήνυμα προς τους άνδρες είναι σαφές: μην αγνοείτε την υγεία του προστάτη σας. Εάν παρουσιάσετε κάποιο σύμπτωμα προστατίτιδας, φροντίστε να επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *