Κανείς Ποτέ Δεν Πήρε Βάρος Τρώγοντας Μπρόκολο!

Συμβουλές Διατροφής για την απώλεια βάρους αφθονούν. Μερικοί είναι καλοί, κάποιοι αμφισβητήσιμοι και μερικοί είναι απλά τρελοί. Με τον κίνδυνο να ενταχθεί στον συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο συμβουλών διατροφής εδώ είναι ίσως το πιο σημαντικό διατροφικό κλειδί τόσο για την απώλεια βάρους όσο και για την άριστη υγεία.

“Κανείς δεν πήρε λίπος αν τρώει μπρόκολο.”

Όταν τρώτε υδατάνθρακες, αυτό διεγείρει την απελευθέρωση μιας ορμόνης που ονομάζεται ινσουλίνη. Η ινσουλίνη διεγείρει ένα ένζυμο που ονομάζεται λιπάση λιποπρωτεϊνών και λιπάση λιποπρωτεΐνης διεγείρει το σώμα σας να αποθηκεύει λίπος.

Έτσι ένα γεύμα πολύ υψηλό σε υδατάνθρακες μπορεί να βάλει το σώμα σας σε λειτουργία αποθήκευσης λίπους.

Αλλά γίνεται χειρότερο από αυτό.

Η ινσουλίνη διεγείρει επίσης την παραγωγή μιας ομάδας ορμονών ελέγχου που ονομάζεται τύπος II

Αυτά τα κακά εικοσανοειδή συνδέονται με σχεδόν κάθε χρόνια ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου, της κατάθλιψης, του άσθματος, του υποθυρεοειδισμού και της στυτικής δυσλειτουργίας, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Ο έλεγχος της πρόσληψης υδατανθράκων είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της ινσουλίνης και ο έλεγχος της ινσουλίνης είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια λίπους και την άριστη υγεία.

Ποιος είναι ο πιο απλός τρόπος για τον έλεγχο της ινσουλίνης;

Τρώτε χαμηλά γλυκαιμικά φρούτα και λαχανικά για τους υδατάνθρακες.

Όσο πιο αργό το τρόφιμο μετατρέπεται σε γλυκόζη αίματος, τόσο λιγότερη ινσουλίνη απελευθερώνεται. Τα χαμηλά γλυκαιμικά φρούτα και λαχανικά, όπως το μπρόκολο, μετατρέπονται σε γλυκόζη πολύ αργά στο σώμα σας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι επίσης υψηλά στα αντιοξειδωτικά, τα φλαβοϊνίδια, τις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα που είναι τόσο ωφέλιμα για την υγεία σας.

Έτσι τρώτε χαμηλά γλυκαιμικά φρούτα και λαχανικά για τους υδατάνθρακες και αποφύγετε τις φτωχές επιλογές των υδατανθράκων όπως τα γλυκά και τα ποτά που γεμίζουν τη ζάχαρη, τα κουλουράκια, τα μπισκότα και τις πατάτες τηγανητές.

Θυμηθείτε: “Κανείς δεν πήρε ποτέ λίπος που τρώει μπρόκολο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *