Τι Να Κάνω Εάν Βρω Ψείρες Στο Κεφάλι Του Παιδιού Μου;

Η εύρεση ψειρών στο κεφάλι του παιδιού σας δεν θα είναι πιθανώς το πιο τραυματικό γεγονός που θα αντιμετωπίσετε ως γονέας, αλλά αρχικά (μέχρι να κάνετε κάποια έρευνα) μπορεί να πάτε σε μια κατάσταση πανικού.

Πρώτα απ ‘όλα, οι ψείρες της κεφαλής είναι ένα είδος παράσιτο που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν έναν οικοδεσπότη για να επιβιώσουν. Στην περίπτωση των ψείρων, η φιλοξενία τους είναι εμείς οι άνθρωποι … και πιο συχνά τα παιδιά σας. Τα παιδιά είναι πολύ πιθανό να μολυνθούν εξαιτίας της στενής επαφής μεταξύ τους σε σχολικό περιβάλλον.

Η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα μέσω επαφής με το κεφάλι του μολυσμένου προσώπου. Έτσι, όταν το παιδί μολυνθεί στο σχολείο, το πρόβλημα μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλη την οικογένεια.

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο πώς μπορείτε να ελέγξετε για την παρουσία ψείρες στα παιδιά σας.

Από τη στιγμή που το ποντίκι της κεφαλής επιβιώνει με ανθρώπινο αίμα, όταν βρίσκονται στο κεφάλι του παιδιού σας, θα σέρνουν γύρω από το έδαφος (δεν hop ούτε πετούν) με τη βοήθεια των μικροσκοπικών νυχιών τους και βρίσκουν ένα σημείο για να τρέφονται. Αυτή είναι η αίσθηση που θα αισθάνεται το παιδί σας … αφού αυτά τα ζώα είναι τόσο μικρά, αυτή η δραστηριότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση επώδυνη … μάλλον πολύ φαγούρα.

Πιθανώς το πιο εύκολο προειδοποιητικό σημάδι της ψείρας της κεφαλής είναι η εύρεση της παρουσίας των αυγών τους . Τα αυγά τους συνδέονται με τα θυλάκια των τριχών πολύ κοντά στη βάση. κοντά στο κρανίο του ξενιστή (ώστε να μπορούν να παραμείνουν ζεστά και να επωάζονται). Πρόκειται για ένα κίτρινο, μαύρισμα ή καφέ χρώματος όταν εμφανίζεται στα θυλάκια του τριχώματος του παιδιού σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να φαίνεται ότι μοιάζουν με πιτυρίδα, αλλά μπορείτε εύκολα να πείτε τη διαφορά προσπαθώντας να αφαιρέσετε το σωματίδιο.

Η κεφαλή ψειρών «nit» προσκολλάται στο θυλάκιο της τρίχας από μια φυσική κόλλα. Έτσι, αν έχετε πρόβλημα να αφαιρέσετε το στίγμα επειδή δεν φαίνεται να θέλετε να αφήσετε να πάει? τότε αυτό το στίγμα μπορεί πολύ καλά να είναι ένα νήμα. Τα νιτς είναι ευκολότερο να βρεθούν από τις πραγματικές ψείρες επειδή οι πραγματικές ψείρες της κεφαλής είναι μια ντροπαλή ομάδα και δεν θα αρέσει το φως που πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε, γι ‘αυτό ελέγξτε πρώτα αυτά. Απλά διαχωρίστε τα μαλλιά του παιδιού σας από τα τμήματα (η χρήση ενός μεγεθυντικού φακού μπορεί να είναι χρήσιμη) και προσέξτε προσεκτικά τα νήματα.

Εάν εντοπίσετε την παρουσία ψείρας στο παιδί σας, θα πρέπει να ενημερώσετε το σχολείο ή την ημερήσια φροντίδα που παρακολουθεί το παιδί σας. Οι εστίες και οι παρασιτώσεις μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα επειδή μια μοναδική θηλυκή ψείρα μπορεί να βάλει πάνω από 200 αυγά πριν τελειώσουν.

Αν και δεν είναι επικίνδυνη ή καταστροφική, η θεραπεία και απαλλαγή του παιδιού σας από αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Εάν φύγετε, αλλά μία από τις ψείρες πίσω, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε μια επανεμφάνιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *